Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών για τον χρυσό
Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με τους κλυδωνισμούς λόγω της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της κινεζικής Evergrande έδωσαν εκ νέου ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε συνδυασμό με τους κλυδωνισμούς λόγω της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της κινεζικής Evergrande έδωσαν εκ νέου ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται πλέον στην συνεδρίαση της Fed και στις αποφάσεις για αλλαγές στην νομισματική της πολιτική.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 14,4 δολαρίων/ουγγιά ή 0,8% για να κλείσει στα 1.778,2 δολάρια/ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,8%, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στα 22,61 δολάρια/ουγγιά, ενώ κέρδη κατέγραψε και η τιμή του χαλκού, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει στα 4,13 δολάρια/λίβρα, με άνοδο 0,3%.

«Άλμα» 5,7% σημείωσε την Τρίτη η τιμή της πλατίνας, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να διαμορφώνεται στα 950,8 δολάρια/ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο κατέγραψε νέα άνοδο και έκλεισε στα 1.894,5 δολάρια/ουγγιά, ενισχυμένο κατά 1,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider