Άνοδος για το πετρέλαιο ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο ενόψει της συνεδρίασης της Fed
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,25 δολάρια και το Brent στα 74,73 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο την Τρίτη καθώς οι αναλυτές επεσήμαναν σημάδια στενότητας στην προσφορά στις ΗΠΑ, ενώ οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν στοιχειωμένες από τον δυνητικό αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία της Κίνας η κρίση στον υπερχρεωμένο όμιλο ακινήτων China Evergrande.

Οι παγκόσμιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στρέφονται στο μαζούτ λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και του άνθρακα και των μακροχρόνιων διακοπών των μονάδων στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Άιντα, κάτι που συνεπάγεται μικρότερη προσφορά, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ.

Αυτό το διήμερο όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed και στις ανακοινώσεις που θα κάνει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για οποιοδήποτε δείγμα ή ανακοίνωση σχετικά με την άρση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης. Ο Πάουελ έχει δηλώσει πως το tapering θα μπορούσε να γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, όμως η επενδυτές ελπίζουν σε πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ειδικά μετά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, για ανεργία, πληθωρισμό και λιανική εμπιστοσύνη.

Το αμερικανικό δολάριο και η συνάντηση της Fed θα είναι οι βασικοί εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την κατεύθυνση του πετρελαίου αυτήν την εβδομάδα, εκτός από τις συνηθισμένες αναφορές αποθεμάτων των ΗΠΑ από το API και τον EIA, εκτιμούν στρατηγικοί αναλυτές της ING .

Την Τρίτη το πρωί (10:16 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,25 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,37% και το Brent στα 74,73 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider