Η Evergrande και ακόμα 7 λόγοι «βυθίζουν» την Wall Street στην αρχή της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Evergrande και ακόμα 7 λόγοι «βυθίζουν» την Wall Street στην αρχή της εβδομάδας
Προς τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για διάστημα άνω των 2 μηνών κινείται για τη Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Προς τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για διάστημα άνω των 2 μηνών κινείται για τη Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή των media να εστιάζει στην αναταραχή που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της κινεζικής Evergrande.

Ο κολοσσός ακινήτων από την ασιατική χώρα καλείται να πληρώσει άμεσα 83,5 δισ. δολάρια σε τόκους δανείων και καθώς σειρά μεγάλων εταιριών της Δύσης (όπως η HSBC, η Black Rock και η UBS) έχουν σημαντική έκθεση στα assets της Evergrande, γίνεται κατανοητό το sell-off που έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της κινεζικής επιχείρησης.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγου στους οποίους αποδίδεται το σημερινό «ξεπούλημα» στην Wall Street, σύμφωνα με το MarketWatch.

Εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ

Το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει την εξάπλωση του στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να ανακοινώνουν πως το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν πάνω από 2.000 θάνατοι από την πανδημία, το υψηλότερο επίπεδό από την 1η Μαρτίου. Η αύξηση των νεκρών από τη νόσο είναι μεγαλύτερη στη Φλόριντα και στο Τέξας, με τις δύο πολιτείες να μετρούν των 30% των θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ από την αρχή του Μαρτίου.

Οι κινήσεις της Fed

Εξάλλου, η νευρικότητα αποδίδεται για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της που ξεκινά αύριο, Τρίτη. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται το πότε η Fed θα αποφασίσει τη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της.

Όριο χρέους

Ακόμα, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε το Κογκρέσο για το ότι θα πρέπει άμεσα να «παγώσει» το όριο για το δανεισμό χρέους της κυβέρνησης, αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος για ευρεία οικονομική καταστροφή στις ΗΠΑ, όπως τόνισε η Γέλεν.

Το φαινόμενο του Σεπτεμβρίου

Ακόμα ένα λόγος για την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών εντοπίζεται στο ότι ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας αρνητικός μήνες για τις χρηματαγορές.

Το ενδεχόμενο της διόρθωσης

Σύμφωνα με το MarketWatch, είναι πιθανό η σημερινή εικόνα να οφείλεται σε διόρθωση των μεγάλων κερδών που έχει καταγράψει η Wall Street το τελευταίο διάστημα και σε μια κίνηση απομάκρυνσης των χρηματιστηριακών δεικτών από τα συνεχιζόμενα ιστορικά υψηλά που σημειώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα

Η ανησυχία του πληθωρισμού

Ψηλά στη λίστα με τις ανησυχίες των επενδυτών παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται στις ΗΠΑ, θέτοντας ερωτήματα για την ισχύ της ανάκαμψης του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου.

Οι κινήσεις των επενδυτών

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επενδυτές φαίνεται πως έχουν γίνει περισσότερο επιφυλακτικοί στην αγορά μετοχών με προοπτική την απότομη και γρήγορη άνοδο τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η.... κατρακύλα στην Wall Street, λόγω Fed και Evergrande

Evergrande: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών «βύθισε» την μετοχή της σε χαμηλά 11 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider