Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street μετά το χθεσινό «break»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street μετά το χθεσινό «break»
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά τη χθεσινή ήπια άνοδο που έσπασε το σερί των πέντε διαδοχικών αρνητικών συνεδριάσεων.

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά τη χθεσινή ήπια άνοδο που έσπασε το σερί των πέντε διαδοχικών αρνητικών συνεδριάσεων.

Αυτό φυσικά και μετά τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, γύρω από την αύξηση αλλά λιγότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές γύρω από τις τιμές για μια σειρά καταναλωτικών αγαθών τον Αύγουστο. Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι μπορεί να υποχωρεί η ένταση γύρω από τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά ένα καλάθι με κοινά προϊόντα καθώς και διάφορα ενεργειακά είδη, αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 0,3% συγκριτικά από τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Dow ανέμεναν ετήσια άνοδο 5,4% και 0,4% τον μήνα.

Έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε 0,84% ή 292 μονάδες στις 34.577 μονάδες, ο S&P 500 κατάγραψε πτώση 0,57% στις 4.443 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,45% στις 15.037 μονάδες.

Το αμερικανικό 10ετές υποχώρησε στο 1,285%.

Σε επιχειρηματικά νέα, η ημέρα επιφύλασσε πολλαπλά πλήγματα για τις Big tech, καθώς, όπως έγινε γνωστό, πρόστιμο 176,9 εκατ. δολαρίων στη Google επέβαλε η αρμόδια αρχή στη Νότια Κορέα, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό στο λειτουργικό σύστημα των κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα, μια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας που εδρεύει στο Ισραήλ ανέπτυξε ένα εργαλείο για να διεισδύει στα iPhone της Αpple με μια τεχνική που δεν έχει ξαναεμφανιστεί και η οποία χρησιμοποιείται από τον Φεβρουάριο τουλάχιστον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομάδα επιτήρησης της ασφάλειας του διαδικτύου Citizen Lab. Η ανακάλυψη είναι σημαντική λόγω της κομβικής φύσης της συγκεκριμένης ευαλωτότητας, η οποία δεν απαιτεί αλληλεπίδραση με τον χρήστη και επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των iOS, OSX και watchOS της Apple, εκτός από αυτές που έγιναν updated τη Δευτέρα.

Παράλληλα, οι προβολείς στράφηκαν στη νέα σειρά προϊόντων της Apple. Συγκεκριμένα, ένα νέο και πιο οικονομικό iPad είναι το πρώτο προϊόν της Apple που ανακοίνωσε ο CEO Tim Cook, κατά την διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης της εταιρείας την Τρίτη.

Το iPad με το χαμηλότερο κόστος, ονομάζεται απλώς iPad και έχει υποστεί αναβάθμιση, με ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη μπροστινή κάμερα 12 megapixel για καλύτερες βιντεοκλήσεις. Διαθέτει ευρύτερο φακό για να συλλαμβάνει περισσότερα άτομα σε μία μόνο λήψη και μπορεί να έχει ασύρματη σύνδεση LTE.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο iPad Mini, το οποίο έχει μικρότερη οθόνη 8,3 ιντσών, που πέραν των αισθητικών αλλαγών διαθέτει διάφορα feautures όπως πίσω κάμερα 12 megapixel και στερεοφωνικά ηχεία.

Η επόμενη κατηγορία προϊόντων της Apple που παρουσιάστηκαν στο event είναι τα νέα μοντέλα Apple Watch.

Τα νέα μοντέλα ονομάζονται Apple Watch Series 7 θα έχουν νέο σχεδιασμό με 20% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης από τα περσινά μοντέλα. Εκτός από τα 5 χρώματα και τις επιλογές υλικών με τις οποίες θα διατίθενται τα ρολόγια, ανακοινώθηκε πως θα έχουν καινούριο software για να «χωρούν» περισσότερη πληροφορία. Ωστόσο, η εταιρεία απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας τοποθετώντας την «κάπου το φθινόπωρο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider