Έντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές - Προβληματίζουν τους επενδυτές κορονοϊός και υποστηρικτικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές - Προβληματίζουν τους επενδυτές κορονοϊός και υποστηρικτικά μέτρα
Απώλειες άνω και πέριξ του 1% για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών.

Πτωτικά κινούνται για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ακολουθώντας το νευρικό κλίμα που επικράτησε χθες στην Wall Street και νωρίτερα στις ασιατικές αγορές.

Στο επίκεντρο της προσοχής των αναλυτών βρίσκονται τα σημάδια για την πορεία του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και τα οικονομικά μεγέθη από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Η ανησυχία για ενδεχόμενα νέα lockdown που θα επηρεάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους λόγω της πανδημίας έρχονται να προστεθούν στην πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, όπως αυτή που ανακοινώθηκε για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης χθες. Τα θετικότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τα ΑΕΠ εντείνουν τον προβληματισμό για τι ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν θα διατηρήσουν τα υποστηρικτικά μέτρα τους, βάζοντας «στοπ» στο εύκολο χρήμα που κυκλοφορεία στις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα προκύψουν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, για την πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) και τις πολιτική της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,96% στις 468.30 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,97% στις 4.185 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,72% στις 7.095 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 1% στις 15.690 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει απώλειες 0,95% στις 6.664 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,99% στις 25.816 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 1,17% στις 8.790 μονάδες

Μάκρο

Το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 6,95 δισ. ευρώ για τον Ιούλιο έναντι 6,05 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η στατιτική υπηρεσία της χώρας.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών πληρωμών της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ από 500 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Η εικόνα στην Ασία

Νωρίτερα, νευρικότητα επικράτησε στα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για την πορεία ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας το β' τρίμηνο δεν λειτούργησαν ως θετικό σήμα για τις αγορές.

Ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,89% στις 30.181 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,65% στις 26.183 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ έπεσε 0,77% στις 3.162 μονάδες.

Όπως έγινε γνωστό, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9% για το β' τρίμηνο του 2021 έναντι της αρχικής μέτρησης της στατιστικής αρχής της χώρας για ανάπτυξη 1,3% και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για ανάπτυξη 1,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Άνω των 260 μονάδων έχασε ο Dow Jones, ενδοσυνεδριακό υψηλό ο Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider