Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
30-08-2021 | 16:49

Στον «αστερισμό» της Fed κινείται η Wall Street - Σε νέα ρεκόρ ο S&P 500

Newsroom
Μοιράσου το
wall street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στον απόηχο των ανακοινώσεων Πάουελ κινείται η Wall Street και στο ξεκίνημα αυτή της εβδομάδας, έχοντας κλείσει την προηγούμενη με ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq, και με τον ευρύ δείκτη να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 4.500 μονάδες την Παρασκευή, ενώ την Δευτέρα καταγράφει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας ενώ προετοίμασε τις αγορές ότι η απομείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει βιασύνη για τις αποφάσεις αύξησης των επιτοκίων, καθώς τόνισε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες. 

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της Fed επέστησε την προσοχή στην αγορά εργασίας, λέγοντας πως δεν βρίσκεται ακόμα σε ένα τέτοιο σημείο που να επιτρέπει την έναρξη του tapering. Ως εκ τούτου, αυτή την εβδομάδα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη προς την Παρασκευή και στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την απασχόληση. Οι προβλέψεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για 750.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, και μια πτώση του δείκτη της ανεργίας στο 5,2%, με τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν για τον Ιούλιο να ανέρχονται στις 943.000 και η ανεργία στο 5,4%. Από τις ανακοινώσεις της Παρασκευής θα κριθεί εν πολλοίς το επενδυτικό κλίμα και το αν η Wall Street θα συνεχίσει το ράλι και τα ρεκόρ.

Στην κίνηση των δεικτών την Δευτέρα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,06% στις 35.435 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,45% στις 4.529 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,85% ή 128 μονάδες στις 15.257 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της εταιρείας δορυφορικών υπηρεσιών Globarstar εκτοξεύθηκε κατά 60% τη Δευτέρα, μετά από αναφορές ότι το επόμενο iPhone θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης δορυφορικών υπηρεσιών. 

Μάκρο

Κάμψη σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο σημείωσαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.