Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολ. χάρη στην αδυναμία του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολ. χάρη στην αδυναμία του δολαρίου
Άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, βρίσκοντας εν μέρει στήριξη στην αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου για να κλείσει πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο εβδομάδων.

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, βρίσκοντας εν μέρει στήριξη στην αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου για να κλείσει πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο εβδομάδων.

«Η σημαντική αντιστροφή του δολαρίου και μια ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου έδωσε ώθηση στον χρυσό και τα υπόλοιπα μέταλλα», σχολίασαν οι αναλυτές της Zaner metals. «Ορισμένοι αφήνουν να εννοηθεί πως η συνεχιζόμενη άνοδος των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα απειλεί ακόμη την παγκόσμια οικονομία και αυτό εντείνει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον χρυσό». Ωστόσο, με τις παγκόσμιες μετοχές να κινούνται υψηλότερα, και τα αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο να κινούνται χαμηλότερα, «δεν θεωρούμε ότι η δύναμη του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου είναι αυτό που κινεί τον χρυσό» στις αρχές της εβδομάδας, έγραψαν. «Τουλάχιστον για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, οι συναλλαγές στον χρυσό και το ασήμι ίσως αποφύγουν το θέμα του tapering της Fed έως ότου ξεκινήσει το συμπόσιο του Jackson Hole....».

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 22,30 δολάρια ή σχεδόν 1,3% για να κλείσει στα 1.806,30 δολ. ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 54 σεντς ή σχεδόν 2,4% στα 23,66 δολ. ανά ουγγιά. Η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 2% στα 1.014,10 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,4% στα 4,24 δολ. η λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider