Πετρέλαιο: Με «άλμα» 5% βάζει τέλος στο πτωτικό σερί 7 ημερών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με «άλμα» 5% βάζει τέλος στο πτωτικό σερί 7 ημερών
Με «άλμα» που ξεπερνά το 5%, η τιμή του πετρελαίου βάζει τέλος στο πτωτικό σερί 7 ημερών -το μεγαλύτερο για το αργό από το 2019- καθώς το δολάριο υποχώρηξσε και οι traders στοιχηματίζουν πως οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις τράβηξαν πολύ.

Με «άλμα» που ξεπερνά το 5%, η τιμή του πετρελαίου βάζει τέλος στο πτωτικό σερί 7 ημερών -το μεγαλύτερο για το αργό από το 2019- καθώς το δολάριο υποχώρησε και οι traders εκτιμούν πως οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις τράβηξαν πολύ.

«Η είδηση για κανένα νέο κρούσμα στην Κίνα λειτούργησε θετικά καθώς ενέτεινε το φως στο τέλος του τούνελ του κορονοϊού και πρόσφερε νέα πνοή στο τοπίο της ζήτησης», σημειώνουν οι αναλυτές της Blue Line Futures. «Επιπρόσθετα, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά του, προσφέροντας στήριξη στο πετρέλαιο».

Η τιμή του αργού WTI καταγράφει άνοδο 5,52% στα 65,57 δολάρια το βαρέλ. Νωρίτερα, βρέθηκε να ενισχύεται κατά περισσότερο από 6% στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 66 δολαρίων.

Η σημαντική άνοδος σηματοδοτεί αντιστροφή από την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας το συμβόλαιο έχασε σχεδόν 9% στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2020.

Το αργό τύπου brent σημειώνει άνοδο 5,23% στα 68,59 δολ. το βαρέλι.

Η πτώση του πετρελαίου ήρθε εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης εν μέσω εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα που οδήγησε σε νέα lockdowns σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider