Με μικρά κέρδη το κλείσιμο των ευρωαγορών στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικρά κέρδη το κλείσιμο των ευρωαγορών στην εβδομάδα
Αρνητική εξαίρεση στο θετικό κλίμα το χρηματιστήριο της Ιταλίας. Η προσοχή των επενδυτών στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια εβδομάδα με σημαντικές μεταβολές και νευρικότητα λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία το νέο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι επενδυτές αναμένουν ήδη τη συνάντηση των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζιτών στο Ουϊόμινγκ των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, για το εάν θα προκύψουν πληροφορίες για τις πολιτικές τους το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με το ύψος των επιτοκίων και τα υποστηρικτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,33% στις 468.80 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 0,55% στις 4.147 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,42% στις 7.088 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,27% στις 15.808 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,31% στις 6.626 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έγραψε απώλειες 0,04% στις 25.918 μονάδες και ο IBEX 35 ανέβηκε 0,15% στις 8.915 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανάχωμα στη συμφωνία εξαγοράς 40 δισ. δολαρίων της βρετανικής εταιρίας σχεδιασμού μικροτσίπ ARM από το αμερικανικό όμιλο της Nvidia θέτει η αρχή Ανταγωνισμού κα Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

Σε ανακοίνωση της, η CMA ανέφερε ε πως το deal θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό και να εξασθενήσει τους ανταγωνιστές της αγοράς, προσθέτοντας πως η συμφωνία Nvidia - ARM θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σημαντικές ανησυχίες για τον ανταγωνισμό».

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη προχώρησε η Marks & Spencer μετά τις ισχυρές πωλήσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στα είδη ένδυσης

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrison ενέκρινε την πρόταση εξαγοράς της, ύψους 7 δισ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Clayton, Dubilier & Rice.

Μάκρο

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν, φτάνοντας σε υψηλό 46 ετών για τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με νευρικότητα συνεχίζει να κινείται η Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider