Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα δεδομένα του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα δεδομένα του πληθωρισμού
Οι μετοχές στους κλάδους των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, του ταξιδίου και της ψυχαγωγίας ηγήθηκαν με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη και λίγη ώρα πριν τη νέα συνάντηση της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο κατά 0,14% στις 474,44 μονάδες. Οι μετοχές στους κλάδους των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, του ταξιδίου και της ψυχαγωγίας ηγήθηκαν με τα μεγαλύτερα κέρδη, άνω του 1%, ενώ οι μετοχές στον τομέα των εξορύξεων είχαν την χειρότερη απόδοση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έπεσε 0,16% στις 7.169,32 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,28% στις 15.915 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,73% στις 6.770,11 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,50% στις 26.357,21 μονάδες.

Μακροοικονομικά νέα

Αμετάβλητος στο 2,2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Το 2,2% είναι απαράλαχτο με την αρχική μέτρηση και ενός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία σημείωσε απρόσμενη βουτιά 2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οικονομολόγοι σημειώνουν ότι πρόκειται μάλλον για στραβοπάτημα με τον πληθωρισμό να αναμένεται να καταγράψει ανοδική τάση τους επόμενους μήνες.

Επιχειρηματικά νέα

Ανώτερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Carlsberg για το β' τρίμηνο του 2021, με την ευρωπαϊκή ζυθοποιία να αναθεωρεί προς τα πάνω τους στόχους για το σύνολο της χρήσης του τρέχοντος έτους.

Συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια 150 περιφερειακών τρένων Coradia Stream στην Trenitalia με συνολική αξίας περίπου 910 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην Alstom. Τα τρένα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους επιβάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider