Ο Μάικλ Μπέρι «επιτίθεται» στο Ark Investment της Κάθι Γουντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μάικλ Μπέρι «επιτίθεται» στο Ark Investment της Κάθι Γουντ
Ο Αμερικανός επενδυτές ποντάρει κατά της Γουντ για αρκετό χρονικό διάστημα, «στοχοποιώντας» τη σταθερή στήριξη της Ark Investment στη μετοχή της Tesla.

Ο Μάικλ Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε γνωστός μέσα από την ταινία, The Big Short, ξεκίνησε, μέσω του fund του, Scion Asset Management, «επίθεση» στην Κάθι Γουντ του Ark Investment, τοποθετώντας συμβόλαιο ενάντια στη θυγατρική της Γουντ, ARK Innovation ETF, ύψους 235.5000 μετοχών, σε μια κίνηση με την οποία ο Μπέρι «ποντάρει» στην πτώση της αξίας της ARKK τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γουντ προσέλκυσε δισ. δολάρια στις επενδύσεις της για το 2020, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιλογές της «χωλαίνουν» εξαιτίας των ανησυχιών για την αύξηση των τιμών και των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Ο Μπέρι προειδοποιεί εδώ και μήνες για μια βιώσιμες αποτιμήσεις στην αγορά εδώ και μήνες, ενώ τον Ιούνιο τόνισε πως οι επενδυτές μπορεί να εμπλακούν «στη μητέρα όλων των συντριβών» εάν επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα και στις meme μετοχές.

Ο ίδιος ποντάρει κατά της Γουντ για αρκετό χρονικό διάστημα, «στοχοποιώντας» τη σταθερή στήριξη της Ark Investement στη μετοχή της Tesla, με τοποθετήσεις ενάντια σε 1.075.500 εκατ. μετοχές της εταιρείας του Έλον Μασκ για το β' τρίμηνο του 2021.

Σημειώνεται πως ο Μπέρι έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό όταν τον υποδύθηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία The Big Short, που πραγματεύεται την χρηματοοικονομική κρίση του 2007.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κάθι Γουντ επενδύει 140 εκατ. δολάρια στην Palantir

gazzetta
gazzetta reader insider insider