Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας στην Wall Street
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones. Προβληματισμός στο αμερικανικό χρηματιστήριο για το Αφγανιστάν και τα μάκρο από την Κίνα.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την Wall Street να ακολουθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί από το πρωί στις διεθνείς αγορές λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και εξαιτίας των στοιχείων για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

Στο επίκεντρο της προσοχής στην κρίσιμα ενεργειακά περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι το τι θα φέρει η επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν μετά από την κατάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν και με τις χώρες της Δύσης να τηρούν ακόμα στάση αναμονής.

Εξάλλου, τα στοιχεία για την κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το Πεκίνο εντείνουν τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Στα του αμερικανικού ενδιαφέροντος, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στο εάν αυτά θα δώσουν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed, ειδικότερα σχετικά με τα υποστηρικτικά μέτρα της τράπεζας. Σημειώνεται πως το CNBC ανέφερε ότι αλλάζει το «κλίμα» για το tapering , καθώς όλο και περισσότεροι εντός της Fed βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας ανακοίνωσης το Σεπτέμβριο. Η WSJ μετέδωσε ότι οι Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve πλησιάζουν σε συμφωνία για να ξεκινήσουν να αποσύρουν σταδιακά τη χαλαρή νομισματική πολιτική εάν η οικονομική ανάκαμψη συνεχιστεί, με ορισμένους να πιέζουν για τη λήξη του προγράμματος αγοράς assets έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,62% ή 219,51 μονάδες στις 35.295 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,44% ή 19,70 μονάδες στις 4.448 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,40% ή 59,3 μονάδες στις 14.763 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Επίσημη έρευνα κατά της Tesla, για τις βλάβες στο αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος που έχουν παρουσιάσει ορισμένα από τα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκκίνησαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ. Η μετοχή αντιδρά με πτώση περίπου 5%.

Η Paysafe ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας online πληρωμών SafetyPay έναντι 441 εκατ. δολαρίων.

Η SafetyPay έχει παρουσία σε 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, με την Paysafe να θέλει να ενισχύσει τη συμμετοχή της στις εν λόγω αγορές.

Μάκρο

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε ο δείκτης Empire που μετρά την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας για την κρίσιμη -οικονομικά- πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο δείκτης έπεσε στις 18,3 μονάδες από τις 43 μονάδες τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 28,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider