Αφγανιστάν και Κίνα πιέζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν και Κίνα πιέζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτωτική εκκίνηση στην εβδομάδα για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών. Απώλειες άνω του 1% σε Λονδίνο και Παρίσι.

Ακόμα μεγαλύτερες απώλειες από αυτές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για το ξεκίνημα της εβδομάδας, εν μέσω κύματος γεωπολιτικών ανησυχιών που προκαλεί παγκοσμίως η ανάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλλουν και τα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής βιομηχανίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα από το Πεκίνο, ενώ οι επενδυτές φαίνεται πως προβληματίζονται από τη σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,57% στις 473.11 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,89% στις 4.191 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 1,21% στις 7.131 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX πέφτει 0,79% στις 15.581 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει απώλειες 1,13% στις 6.817 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,68% στις 26.475 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,88% στις 8.921 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το γερμανικό δημόσιο θα προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού που κατέχει στην Lufthansa κατά 5%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η διαδικασία θα γίνει μέσω του fund που έχει συσταθεί για την οικονομική σταθεροποίηση της αεροπορικής εταιρείας από το Βερολίνο, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider