S&P 500 και Dow Jones έκλεισαν την εβδομάδα με ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P 500 και Dow Jones έκλεισαν την εβδομάδα με ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ
wall street
Στην εικόνα του ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της Disney, με κέρδη 1% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του γ' τριμήνου

Ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά την Παρασκευή καθώς και οι δύο δείκτες ξεπέρασαν τα ήπια κέρδη της εβδομάδας, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Dow έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ανοδικά κατά 15,53 μονάδες ή 0,04% στις 35.515,38 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 7,17 μονάδες ή +0.16% και έκλεισε στις 4.468 μονάδες, καταγράφοντας νέα τιμή - ρεκόρ για το κλείσιμο της συνεδρίασης. Ο Nasdaq Composite είχε άνοδος μόλις 6,64 μονάδες ή +0.04%, φτάνοντας στις 14.822,90 μονάδες.

Τόσο ο Dow Jones οσο και ο S&P 500 έκλεισαν την εβδομάδα με ήπια κέρδη στο 0,87 και 0,71%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες κοντά στο -0,1%.

Στην εικόνα του ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της Disney, με κέρδη 1% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο μέτωπο των ανησυχιών για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, οι αγορές δε φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό εστιάζοντας πλέον στην πορεία των μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως της Δέλτα, σύμφωνα με το τελευταίο report της HSBC.

Με κάμψη κινήθηκε ο δείκτης τιμών εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Σε επένδυση 139,44 εκατ. δολαρίων στην Palantir προχώρησε το fund Ark Invest της γνωστής επενδύτριας Κάθι Γουντ, καθώς οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας γνώρισαν μεγάλη αύξηση έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου, που κινήθηκαν ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Νικητής» η Disney στα τριμηνιαία αποτελέσματα

Πάνω από 17 δισ. δολάρια τα έσοδα της Disney για το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider