Μικρά κέρδη στην Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας - Νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στην Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας - Νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500
Με «φόρα» από τα ρεκόρ των προηγούμενων ημερών το αμερικανικό χρηματιστήριο. Κέρδη για την Disney, μετά από τα χθεσινά αποτελέσματα.

Με μικρά κέρδη κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, «πατώντας» πάνω στο θετικό momentum των προηγούμενων ημερών.

Στην εικόνα του ταμπλό ξεχωρίσουν τα κέρδη που σημειώνει η μετοχή της Disney, με τον όμιλο να ανακοινώνει χθες αποτελέσματα για τη χρήση του γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο μέτωπο των ανησυχιών για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, οι αγορές δε φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό εστιάζοντας πλέον στην πορεία των μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως της Δέλτα, σύμφωνα με το τελευταίο report της HSBC.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,20% ή 70,32 μονάδες στις 35.570 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,04% ή 1,86 μονάδες στις 4.462 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,03% ή 4,6 μονάδες στις 14.810 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κινούνται σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, βάζοντας πλώρησ για την 4η συνεχόμενη μέρα ρεκόρ.

Μάκρο

Με κάμψη κινήθηκε ο δείκτης τιμών εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε επένδυση 139,44 εκατ. δολαρίων στην Palantir προχώρησε το fund Ark Invest της γνωστής επενδύτριας Κάθι Γουντ, καθώς οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας γνώρισαν μεγάλη αύξηση έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου, που κινήθηκαν ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τρίτη μέρα συνεχόμενων ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

gazzetta
gazzetta reader insider insider