Η μείωση των αποθεμάτων έδωσε ώθηση στην τιμή του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μείωση των αποθεμάτων έδωσε ώθηση στην τιμή του πετρελαίου
H τιμή του πετρελαίου διέγραψε τις αρχικές απώλειες την Τετάρτη που ακολούθησαν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι θα πιέσει τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή, κερδίζοντας εν τέλει από τα στοιχεία που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ.

H τιμή του πετρελαίου διέγραψε τις αρχικές απώλειες την Τετάρτη που ακολούθησαν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι θα πιέσει τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή, κερδίζοντας εν τέλει από τα στοιχεία που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ.

Οι αρχικές απώλειες ήταν πλέον του 1%, αφού ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η κυβέρνηση «συνεργάζεται με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ πάνω στη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών για τον καθορισμό των τιμών».

«Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα διασφαλίσουν τον αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη», δήλωσε ο Σάλιβαν, ενώ περιέγραψε την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ τον περασμένο μήνα για την έναρξη αύξησης της παραγωγής με 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο, ως ανεπαρκή.

Η πίεση στις τιμές μειώθηκε αφότου η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένου πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1 δολάρια ή 1,46%, στα 69,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 50 σεντς ή 0,7%, στα 71,50 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider