Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν οι ισχυρές προοπτικές ανάκαμψης στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν οι ισχυρές προοπτικές ανάκαμψης στις ΗΠΑ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,40 δολάρια και το Brent στα 70,80 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς η Γερουσία στις ΗΠΑ ενέκρινε το ιστορικό νομοσχέδιο υποδομών ύψους 3,5 τρις. Ωστόσο, οι ανοδικές προοπτικές για τη ζήτηση καυσίμων στην αμερικανική αγορά αντισταθμίζονται από τις προβλέψεις τους για τη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα μετά από τους νέους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Οι φόβοι της μετάλλαξης Δέλτα συνέχισαν να επιβαρύνουν τις αγορές, δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA για την Ασία-Ειρηνικό.

«Η βραχυπρόθεσμη δυναμική έχει εξασθενήσει γρήγορα στην Ασία», πρόσθεσε.

Το Πεκίνο επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις, οι οποίοι θα μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων στον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, ωθώντας την Goldman Sachs να μειώσει την πρόβλεψή της για ζήτηση για την Κίνα κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους δύο μήνες.

Η βασική μας υπόθεση παραμένει ότι το κύμα Δέλτα θα επηρεάσει τη ζήτηση - συμπεριλαμβανομένης της Κίνας - μόνο για δύο μήνες, σύμφωνα με τους προηγούμενους κύκλους, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων στην Ινδία, ανέφερε η τράπεζα.

Τα στοιχεία της βιομηχανίας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αύξησε τις προβλέψεις της για ζήτηση καυσίμων το 2021 και είπε ότι η κατανάλωση τον Μάιο έως τον Ιούλιο ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη, υποστηρίζοντας τις τιμές.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 816,00 βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με δύο πηγές της αγοράς.

Η μηνιαία έκθεση του ΕΙΑ έδειξε ότι η ανάγκη για προμήθεια από τον ΟΠΕΚ θα υπερβεί την προσφορά του οργανισμού κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο και κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

«Με τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου του ΟΟΣΑ να έχουν μειωθεί ήδη στα επίπεδα πριν από τον COVID, μια αυστηρότερη προοπτική στην αγορά πετρελαίου πιθανότατα θα ενισχύσει τα κέρδη», σημείωσε.

Την Τετάρτη το πρωί (11:07 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,40 δολάρια καταγράφοντας μικρή άνοδο κατά 0,16% και το Brent στα 70,80 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider