Πτωτικά κινούνται Dow και S&P - Άνοδος για τον Nasdaq Composite

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινούνται Dow και S&P - Άνοδος για τον Nasdaq Composite
Πτωτικά ο Dow Jones και ο S&P 500, με μικρή άνοδο ο Nasdaq.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τη νευρικότητα των επενδυτών γύρω από την αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Wall Street.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και στο κατά πόσο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί -0,21% ή 73,44 μονάδες στις 35.135 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,08% ή 3,82 μονάδες στις 4.432 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,18% ή 27,84 μονάδες στις 14.863 μονάδες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεση του για την κλιματική αλλαγή.

Ο κόσμος «δεν μπορεί πλέον να καθυστερεί την υιοθέτηση φιλόδοξων μέτρων για το κλίμα», μετά τη δημοσίευση της νέας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Η στιγμή αυτή απαιτεί από τους παγκόσμιους ηγέτες, τον ιδιωτικό τομέα και τα άτομα να δράσουν κατεπειγόντως από κοινού και να κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να προστατεύσουν τον πλανήτη μας και το μέλλον μας στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας και πέραν αυτής», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός σε ανακοίνωση.

Μάκρο

Σε νέα επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε ο αριθμός των κενών, διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 590.000 σε σχέση με τον Μάιο, φτάνοντας συνολικά τις 10,1 εκατ.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν στις 6,7 εκατ. από 6 εκατ. τον Μάιο.

Επιχειρήσεις

Σε 1,56 δισ. δολάρια ανέρχεται το κόστος της εξαγοράς της Golden Nugget Online Gaming Inc. από την DraftKings Inc. με την ολοκλήρωση των συνομιλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία του «γίγαντα» ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον χώρο της διαδικτυακής στοιχηματικής με περισσότερα στοιχηματικά παιχνίδια καζίνο, πέρα από τα χαρακτηριστικά στοιχηματικά αθλητικών αγώνων. Τομέας που κερδίζει έδαφος στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς περισσότερες πολιτείες κάνουν νόμιμα τα διαδικτυακά στοιχήματα.

Άνοδο σημείωσαν τα έσοδα από πωλήσεις της Hertz για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η πολυεθνική εταιρεία ενοικίασης και μίσθωσης οχημάτων.

Ειδικότερα, το σύνολο των εσόδων διαμορφώθηκε ε 1,87 δισ. δολάρια έναντι εσόδων 832 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider