Πτώση άνω του 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση άνω του 2% για το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,57 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,50% και το Brent στα 69,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,39%.

Πτώση άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις έντονες απώλειες της περασμένης εβδομάδας λόγω της ανόδου του αμερικανικού δολαρίου και της αναζωπύρωσης της πανδημίας στην Ασία και.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων έχουν επανέλθει καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» επεκτείνεται, ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής του RBC, Gordon Ramsay.

Οι αναλυτές της ANZ επεσήμαναν τα κρούσματα στην Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που θολώνει τις προοπτικές για αύξηση της ζήτησης.

Για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας τίθενται εκ νέου περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν ακυρώσεις πτήσεων, ταξιδιωτικές οδηγίες και έκτακτα μέτρα στις δημόσιες συγκοινωνίες σε 144 από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τη Δευτέρα, η Κίνα ανέφερε 125 νέα κρούσματα COVID-19, στη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, οι μολύνσεις συνεχίζουν να ξεπερνούν σε καθημερινή βάση τις 20.000.

«Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων (στην Κίνα) είναι χαμηλός, βρισκόμαστε ακριβώς στην περίοδο όπου τα καλοκαιρινά ταξίδια κορυφώνονται», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές εμπορευμάτων της ANZ. «Αυτό επισκίασε τα σημάδια ισχυρής ζήτησης αλλού».

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν ελαφρώς σε ημερήσια βάση τον Ιούλιο στα 9,71 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), καταγράφοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα εισαγωγών κάτω από τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η αύξηση των εξαγωγών της Κίνας επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο μετά τα κρούσματα κρουσμάτων COVID-19 και τις πλημμύρες, ενώ η αύξηση των εισαγωγών ήταν επίσης ασθενέστερη από την αναμενόμενη, υποδεικνύοντας επιβράδυνση του βιομηχανικού τομέα της χώρας το δεύτερο εξάμηνο.

Η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ, καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ η διεθνής αγορά αναμένει ότι η Fed θα κινηθεί πιο γρήγορα για να σφίξει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Την Δευτέρα το πρωί (09:41 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,57 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,50% και το Brent στα 69,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider