Κέρδη στην Wall Street, με «αέρα» από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street, με «αέρα» από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
Τριψήφια άνοδος για Dow Jones και Nasdaq. Εν αναμονή των στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές στην Wall Street εμφανίστηκαν με διάθεση για τοποθετήσεις στα ταμπλό.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, όπως και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Σημειώνεται φαίνεται να «πιάστηκαν» από τα όσα δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed), Ρίτσαρντ Κλαρίντα, που «έδειξε» στη σταδιακή άρση των υποστηρικτικών μέτρων για στήριξη της οικονομίας.

Σημειώνεται πως με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,78% ή 271,58 μονάδες στις 35.064 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,60% ή 26,62 μονάδες στις 4.429 μονάδες.

Ο Nasdaq έγραψε άνοδο 0,78% ή 114,6 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs αύξησαν την τιμή στόχο για τον S&P 500 τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το επόμενο, επικαλούμενοι τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη αλλά και τα χαμηλότερα των αναμενόμενων επιτόκια.

Μάκρο

Σύμφωνες με τις εκτιμήσεις οι συνολικές νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που έληξε στις 31 Ιουλίου, 385.000 πολίτες των ΗΠΑ υπέβαλαν αίτηση για επιδότηση ανεργίας.

Εξάλλου, σε ποσοστό ρεκόρ και άνω των 75 δισ. δολαρίων «σκαρφάλωσε» το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα

Η Uber Technologies την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη το β’ τρίμηνο και ότι οι ακαθάριστες κρατήσεις και τα έσοδα διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος.

Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αφού οι πωλήσεις της εκτοξεύτηκαν λόγω των 199 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού που η εταιρεία πούλησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider