Διστακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει των αποφάσεων της BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει των αποφάσεων της BoE
Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον Stoxx 600 σε ήπια άνοδο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εταιρικά αποτελέσματα αλλά και αναμένουν τις αποφάσεις της Bank of England γύρω από τη νομισματική της πολιτική.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον Stoxx 600 σε ήπια άνοδο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εταιρικά αποτελέσματα αλλά και αναμένουν τις αποφάσεις της Bank of England γύρω από τη νομισματική της πολιτική.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,22% στις 469,25 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται 0,19% στις 4.165 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE MIB χάνει 0,09% στις 7.117 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται οριακά 0,04% στις 15.698 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,23% στις 6.763 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,05% στις 25.502 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,19% στις 8.776 μονάδες.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις επερχόμενες ανακοινώσεις της BoE που αφορούν στο πλαίσιο της νομισματικής της πολιτικής. Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει ανέπαφη την πολιτική της ενίσχυσης λόγω της πανδημίας, παρά τις ενδείξεις ανόδου του πληθωρισμού.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Siemens AG ανέφερε την Πέμπτη αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα του γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού ομίλου αυξήθηκαν σε 1,35 δισ. ευρώ για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου από 539 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Η Siemens ανέφερε ότι τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν σε 16,10 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 12,98 δισ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο. Τα έσοδα ήταν πάνω από τις προσδοκίες των 15,11 δισ. ευρώ και οι παραγγελίες ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες των 16,32 δισ. ευρώ. Στη βασική βιομηχανική δραστηριότητα της Siemens, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν 29% στα 2,32 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA για το τμήμα αυξήθηκαν στο 15,3%. Οι αναλυτές περίμεναν 2,10 δισ. ευρώ για τα προσαρμοσμένα EBITDA του τμήματος.

Η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,97 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 954 εκατ. ευρώ πέρυσι. Αντίστοιχα με τους ανταγωνιστές της, όπως η ισπανική BBVA και η BNP Paribas που μείωσαν τις προβλέψεις, η τράπεζα εξήγησε ότι το κόστος κινδύνου -που αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις ενάντια στη ζημία από δάνεια- συρρικνώθηκε κατά 66,8%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18,8%.

Ασία

Μεικτά ήταν τα πρόσημα με τα οποία έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω αβεβαιότητας στην Κίνα για την επάνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 κέρδισε 0,52%, ενώ στο Σύδνεϋ ο ASX/S&P 200 ενισχύθηκε 0,11%. Στην Κίνα, ο Shanghai υποχώρησε 0,31% και ο SZSE Component 0,79%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Αύξηση κερδών και εσόδων για το γ' τρίμηνο

Credit Agricole: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη β' τριμήνου χάρη στις μειωμένες προβλέψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider