Διεθνή
05-08-2021 | 08:48

Siemens: Αύξηση κερδών και εσόδων για το γ' τρίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Siemens: Αύξηση κερδών και εσόδων για το γ' τρίμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Siemens AG ανέφερε την Πέμπτη αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα του γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού ομίλου αυξήθηκαν σε 1,35 δισ. ευρώ για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου από 539 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Siemens ανέφερε ότι τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν σε 16,10 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 12,98 δισ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο, λόγω της διψήφιας ανάπτυξης της θυγατρικής της Healthineers -βοηθούμενη από τις πωλήσεις τεστ Covid-19- καθώς και ψηφιακές συσκευές και «έξυπνες» μονάδες υποδομής.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν στα 20,49 δισ. ευρώ από 13,91 δισ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας την ανάκαμψη της αγοράς, ανέφερε η Siemens.

Τα έσοδα ήταν πάνω από τις προσδοκίες των 15,11 δισ. ευρώ και οι παραγγελίες ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες των 16,32 δισ. ευρώ.

Οι συνεχείς κίνδυνοι στις εφοδιαστικές αλυσίδες που σχετίζονται κυρίως με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών μετριάστηκαν με επιτυχία κατά το τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία.

Στη βασική βιομηχανική δραστηριότητα της Siemens, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν 29% στα 2,32 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA για το τμήμα αυξήθηκαν στο 15,3%. Οι αναλυτές περίμεναν 2,10 δισ. ευρώ για τα προσαρμοσμένα EBITDA του τμήματος.

Η Siemens αναβάθμισε το guidance της για το οικονομικό έτος 2021 για καθαρό εισόδημα μεταξύ 6,1 δισ. ευρώ και 6,4 δισ. ευρώ, από προηγούμενη καθοδήγηση μεταξύ 5,7 δισ. ευρώ και 6,2 δισ. ευρώ.

Επίσης, αύξησε τις προσδοκίες για τα έσοδα σε αύξηση 11% -12% από 9% σε 11% προηγουμένως.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.