Απομακρύνθηκε από τα υψηλά η Wall Street με «βαρίδι» την απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνθηκε από τα υψηλά η Wall Street με «βαρίδι» την απασχόληση
Profit taking στη Wall Street μετά τα στοιχεία από την απασχόληση την Τετάρτη.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street διορθώνοντας από τα χθεσινά υψηλά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την απασχόληση των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,92% ή 323 μονάδες στις 34.792 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,46% στις 4.402 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,13% στις 14.780 μονάδες.

Από το βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν σε θετικό έδαφος μόνο η Salesforce.com με άνοδο 1,26% και η Nike με κέρδη 0,40%. Αντιθέτως, τις υψηλότερες απώλειες κατέγραψαν η Amgen που έκλεισε στο -6,46% και η Chevron στο -2,22%

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της General Motors για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακόμα, πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Kraft-Heinz για το β' τρίμηνο του 2021, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τροφίμων.

Μάκρο

Σημαντικά κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της ADP.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 330.000 νέες θέσεις εργασίας από τις 680.000 θέσεις του Ιουνίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswire ανέμεναν μια μια μέτρηση στις 653.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε το χρέος των νοικοκυριών των ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider