ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ το χρέος δανεισμού των νοικοκυριών - Κοντά στα 15 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ το χρέος δανεισμού των νοικοκυριών - Κοντά στα 15 τρισ. δολάρια
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση του χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών από το β' τρίμηνο του 2007 και την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε το χρέος των νοικοκυριών των ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ειδικότερα, το ύψος του χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών διαμορφώθηκε κοντά στα 15 τρισ. δολάρια, αυξημένο κατά 313 δισ. δολάρια σε σχέση με το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση του χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών εδώ και 14 χρόνια, από το β' τρίμηνο του 2007 και την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Η κατανομή των χρεών

Ανά τομέα, τα χρέη σε υποθήκες ακινήτων αυξήθηκαν κατά 282 δισ. δολάρια σε σχέση με το α' τρίμηνο, ανερχόμενα συνολικά σε 10,4 τρισ. δολάρια.

Τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν τριμηνιαία κατά 17 δισ. δολάρια, ενώ τα χρέη για δάνεια αγοράς οχημάτων ενισχύθηκαν κατά 33 δισ. δολάρια.

Τα δάνεια για σπουδές υποχώρησαν κατά 14 δισ. δολάρια συγκριτικά με το α' τρίμηνο, ανερχόμενα στα 1,57 τρισ. δολάρια του συνολικού χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider