Πτώση στην Wall Street - «Βαραίνουν» εταιρικά αποτελέσματα και αμερικανικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στην Wall Street - «Βαραίνουν» εταιρικά αποτελέσματα και αμερικανικά μάκρο
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones την Τετάρτη και οριακά κέρδη για τον Nasdaq.

Με απώλειες κινούνται στη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, διορθώνοντας από τα σημαντικά χθεσινά κέρδη.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021, ενώ αποτιμάται και η ανακοίνωση των στοιχείων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, που απογοήτευσε τους επενδυτές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,57% ή 200 μονάδες στις 34.915 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,28% ή 12,15 μονάδες στις 4.411 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται οριακά 0,04% ή 6,1 μονάδες στις 14.765 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της General Motors για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακόμα, πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Kraft-Heinz για το β' τρίμηνο του 2021, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τροφίμων.

Μάκρο

Σημαντικά κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της ADP.

Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε το χρέος των νοικοκυριών των ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρούν τα αρχική υψηλά κέρδη για την Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider