Ήπια κέρδη οι ευρωαγορές με «καύσιμο« τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη οι ευρωαγορές με «καύσιμο« τα εταιρικά αποτελέσματα
Οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη έκλεισαν με ήπια κέρδη καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα κολοσσών που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη έκλεισαν με ήπια κέρδη καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα κολοσσών που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,20% στις 465.38 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,03% στις 4.117 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,34% στις 7.105 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε μικρή πτώση 0,09% στις 15.555 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιήθηκε 0,72% στις 6.723 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακή άνοδο 0,02% στις 25.356 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 0,16% στις 8.772 μονάδες.

Εταιρικά αποτελέσματα

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε η BP για το β' τρίμηνο του 2021. Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο του έτους, ενώ αναμένει ετήσια αύξηση του διανεμόμενου μερίσματος κατά 4% μέχρι το 2025, εάν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της BMW για το β' τρίμηνο του 2021, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέφει στα κέρδη μετά από τις σημαντικές ζημίες την αντίστοιχη περίοδο του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Societe Generale στο α' εξάμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα. Ειδικότερα, τα κέρδη της SoGen ανήλθαν σε 1,44 δισ. ευρώ από κέρδη 1,26 δισ. ευρώ και έναντι 704 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Στον «πάτο» του Stoxx 600 βρίσκεται η μετοχή του βρετανικού βιομηχανικού ομίλου Rotork με πτώση 7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου και την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναβάθμισε τις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους στο σύνολο της χρήσης, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα α' εξαμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider