Ευρώπη: Διστακτικές κινήσεις στα ταμπλό καθώς συνεχίζεται το μπαράζ αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Διστακτικές κινήσεις στα ταμπλό καθώς συνεχίζεται το μπαράζ αποτελεσμάτων
Μικρές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι ανά τον κόσμο αγορές αναζητούν κατεύθυνση εν μέσω του μπαράζ ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μικρές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι ανά τον κόσμο αγορές αναζητούν κατεύθυνση εν μέσω του μπαράζ ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Στο μεταξύ, εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και η ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει παραμείνει κοντά στη «γραμμή εκκίνησης» με κέρδη 0,08% στις 464,80 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,04% στις 15.568 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 0,69% στις 6.721 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 7.102 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτει 0,35% στις 25.431 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται στο +0,31% και τις 8.786 μονάδες.

Εταιρικά αποτελέσματα

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε η BP για το β' τρίμηνο του 2021. Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο του έτους, ενώ αναμένει ετήσια αύξηση του διανεμόμενου μερίσματος κατά 4% μέχρι το 2025, εάν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της BMW για το β' τρίμηνο του 2021, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέφει στα κέρδη μετά από τις σημαντικές ζημίες την αντίστοιχη περίοδο του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η μετοχή της αντιδρά με πτώση 3% μετά την προειδοποίηση ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και οι υψηλές τιμές πρώτων υλών θα επηρεάσουν τα κέρδη του β' εξαμήνου.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Societe Generale στο α' εξάμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα. Ειδικότερα, τα κέρδη της SoGen ανήλθαν σε 1,44 δισ. ευρώ από κέρδη 1,26 δισ. ευρώ και έναντι 704 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Στον «πάτο» του Stoxx 600 βρίσκεται η μετοχή του βρετανικού βιομηχανικού ομίλου Rotork με πτώση 7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου και την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναβάθμισε τις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους στο σύνολο της χρήσης, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα α' εξαμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider