Γύρισε στο «κόκκινο» ο Dow με μια «βουτιά» της τελευταίας ώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισε στο «κόκκινο» ο Dow με μια «βουτιά» της τελευταίας ώρας
Στους επενδυτές βάρυνε η αντιστροφή του συναισθήματος σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, καθώς η Δέλτα βρίσκεται σε έξαρση και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν πάρει την κατιούσα.

Η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου επεφύλασσε «εκπλήξεις» και έντονη μεταβλητότητα για την Wall Street. Από το «φλερτ» με τα ρεκόρ για Dow και S&P και τις σχεδόν +200 μονάδες στην αρχή της διαπραγμάτευσης για τον βιομηχανικό δείκτη, «κατάφερε» τελικά να κλείσει με απώλειες περί των 100 μονάδων, έχοντας κάνει βουτιά την τελευταία ώρα πριν το καμπανάκι του κλεισίματος. Στους επενδυτές βάρυνε η αντιστροφή του συναισθήματος σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, καθώς η Δέλτα βρίσκεται σε έξαρση και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν πάρει την κατιούσα.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 99,35 μονάδων ή 0,28%, στις 34.836 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,19%, στις 4.387 μονάδες, και ο Nasdaq έμεινε οριακά στο «πράσινο», με 0,06% στις 14.681 μονάδες.

Μέσα στην ημέρα η απόδοση του 10ετούς ομολογιακού τίτλου υποχώρησε περί τις 8 μονάδες βάσης στο 1,153% έναντι 1,239% την Παρασκευή. Έφτασε για λίγο στο 1,143% τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών, σύμφωνα με το FactSet. Επίσης, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 1,839% έναντι 1,896% το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε εταιρικά νέα, η Square, εταιρεία συστημάτων πληρωμής του επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής επιχείρησης χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, Afterpay, έναντι 29 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αφορά του σύνολο του μετοχικού ποσοστού της Afterpay, με την τιμή εξαγοράς να διαμορφώνεται σε premium 30% σχετικά με το τελευταίο κλείσιμο στην τιμή μετοχής της αυστραλιανής εταιρείας. Το deal αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2022, ενώ η μετοχή της Afterpay ενισχύθηκε άνω του 21% στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, οι τιμές του χρυσού έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα, ξεκινώντας τον Αύγουστο με ένα αισιόδοξο τόνο για το πολύτιμο μέταλλο καθώς η πτώση του δολαρίου και μια περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου βοήθησαν να ανοίξει ο δρόμος για αγορές χρυσού. Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 5 δολάρια, ή 0,3%, για να κλείσει στα 1,822,20 δολάρια η ουγγιά.

Πτωτικά ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις του Αυγούστου οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ζύγισαν τις ασθενέστερες από το αναμενόμενο μετρήσεις για την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και συνέχισαν να παρακολουθούν την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα που ως επί το πλείστον ευθύνεται για το νέο κύμα έξαρσης των κρουσμάτων της COVID-19. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 2,69 δολάρια ή 3,6%, για να κλείσει στα 71,26 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πτώση των αποδόσεων και του δολαρίου έδωσαν ώθηση στην τιμή του χρυσού

Με απώλειες ξεκίνησε ο μήνας για το πετρέλαιο

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 6 μηνών η απόδοση του 10ετούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider