«Πράσινη» αφετηρία μηνός για τους ευρωπαϊκούς δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινη» αφετηρία μηνός για τους ευρωπαϊκούς δείκτες
Κερδοφόρα ξεκίνησαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν μακροικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα.

Κερδοφόρα ξεκίνησαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν μακροικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και να επηρεάζονται θετικά από το αισιόδοξο κλίμα διεθνώς.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,59% στις 464.34 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,67% στις 4.116 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,70% στις 7.081 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,16% στις 15.568 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιήθηκε 0,96% στις 6.675 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακή πτώση 005% στις 25.351 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 0,96% στις 8.758 μονάδες.

Μικρή αύξηση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 62,8 μονάδες έναντι 62,6 μονάδων στην αρχική μέτρηση και αντί των 62,6 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της HSBC για το α' εξάμηνο του 2021, με τη διοίκηση της τράπεζας να ανακοινώνει τη δεύτερη πληρωμή μερίσματος μετά από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού.

Ανώτερα των περσινών μεγεθών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Heineken για το α' εξάμηνο του 2021, με τη διοίκηση της ζυθοποιίας να επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι τα κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους θα παραμείνουν υπό των επιπέδων του 2019, προ-κορονοϊού.

Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας άμυνας και τεχνολογικών συστημάτων Meggitt προχώρησε η αμερικανική Parker-Hannifin, με το κόστος του deal να ανέρχεται σε 6,3 δισ. στερλίνες.

Η συμφωνία έκλεισε στις 800 πένες ανά μετοχή, premium 70% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Meggitt στο χρηματιστήριο του Λονδίνου την περασμένη Παρασκευή. H μετοχή της Meggitt εκτοξεύθηκε 55%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider