Υποχωρούν τα αρχική υψηλά κέρδη για την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρούν τα αρχική υψηλά κέρδη για την Wall Street
wall street
Ανοδικά ξεκινάει την εβδομάδα και τις διαπραγματεύσεις του Αυγούστου η Wall Street, με τον S&P να προέρχεται από ένα σερί έξι κερδοφόρων μηνών. Ωστόσο, τα αρχικά υψηλά κέρδη για τους τρεις δείκτες έχουν υποχωρήσει.

Ανοδικά ξεκινάει την εβδομάδα και τις διαπραγματεύσεις του Αυγούστου η Wall Street, με τον S&P να προέρχεται από ένα σερί έξι κερδοφόρων μηνών, και επίσης, μαζί με τον Dow Jones να βρίσκονται λιγότερο από 1% κάτω από νέα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο, τα αρχικά υψηλά κέρδη για τους τρεις δείκτες έχουν υποχωρήσει.

O Dow Jones κερδίζει οριακά 0,07% ή στις 34.959 μονάδες.

O S&P 500 ενισχύεται 0,11% στις 4.400 μονάδες.

O Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,38% στις 14.727 μονάδες.

Την προσεχή εβδομάδα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και η συνέχιση του μπαράζ ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που θα μπορούσαν να «κινήσουν» τις αγορές.

Τρεις εκθέσεις σχετικά με την υγεία της αγοράς εργασίας αρχής γενομένης την Τετάρτη από την ADP με μήνα αναφοράς τον Ιούλιο στον ιδιωτικό τομέα. Οι νέες αιτήσεις ανέργων και η έκθεση για την απασχόληση τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμες την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Πάνω από το ένα τέταρτο των εταιρειών του S&P 500 πρόκειται να εκδώσουν αποτελέσματα τριμήνου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές «αναζητούν» σημάδια πληθωρισμού μέσα στο πλήθος των στοιχείων.

Σε εταιρικά νέα, η Square, εταιρεία συστημάτων πληρωμής του επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής επιχείρησης χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, Afterpay, έναντι 29 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αφορά του σύνολο του μετοχικού ποσοστού της Afterpay, με την τιμή εξαγοράς να διαμορφώνεται σε premium 30% σχετικά με το τελευταίο κλείσιμο στην τιμή μετοχής της αυστραλιανής εταιρείας.

Το deal αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2022, ενώ η μετοχή της Afterpay ενισχύθηκε άνω του 21% στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Square του Τζακ Ντόρσεϊ εξαγόρασε την αυστραλιανή Afterpay για 29 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider