Ευρωαγορές: Με... δυσκολίες τα κέρδη για την πρεμιέρα του Αυγούστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Με... δυσκολίες τα κέρδη για την πρεμιέρα του Αυγούστου
Κάμψη στην ισχυρή άνοδο των μεγάλων χρηματιστηρίων. Γύρισε αρνητικά η αγορά της Φρανκφούρτης.

Ανοδικά συνεχίζουν την πορεία τους για την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας μικρή κάμψη από τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφαν στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις επιχειρηματικές εξελίξεις και στις ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,21% στις 462.70 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται 0,40% στις 4.104 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει 0,69% στις 7.081 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,03% στις 15.539 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιείται 0,61% στις 6.652 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο γράφει άνοδο 0,28% στις 25.433 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 1,01% στις 8.763 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της HSBC για το α' εξάμηνο του 2021, με τη διοίκηση της τράπεζας να ανακοινώνει τη δεύτερη πληρωμή μερίσματος μετά από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού.

Ανώτερα των περσινών μεγεθών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Heineken για το α' εξάμηνο του 2021, με τη διοίκηση της ζυθοποιίας να επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι τα κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους θα παραμείνουν υπό των επιπέδων του 2019, προ-κορονοϊού.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 62,8 μονάδες έναντι 62,6 μονάδων στην αρχική μέτρηση και αντί των 62,6 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider