Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ
Οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν την αναταραχή των αρχών της εβδομάδας, σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ανοδικά αλλά με μειωμένη ένταση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε πως η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης βρίσκεται σε σωστή τροχιά, ωστόσο η πανδημία εξακολουθεί να σκιάζει τις προοπτικές. «Η οικονομία ανέκαμψε το β' τρίμηνο και βρίσκεται σε τροχιά για ισχυρότερη ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε, συνδέοντας το με την άρση των μέτρων για την πανδημία. Η ΕΚΤ εκτιμά πως θα υπάρξει rebound στην μεταποίηση και στις υπηρεσίες, ωστόσο μια πιθανή επέκταση της Δέλτα, πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά αυτή την ανάκαμψη, ειδικά για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,75% στις 457,38 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στο -0.19% και στις 6.984 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,68% στις 15.527 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,40% στις 6.490 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,65% στις 24.830 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 0,86% στις 8.639 μονάδες.

Σε εταιρικά νέα, μείωση εμφάνισαν τα κέρδη της Roche Holding AG για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά την ανάπτυξη των πωλήσεων, ενώ η εταιρεία επαναδιατύπωσε το outlook για το σύνολο της ετήσιας χρήσης. Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία εμφάνισε κέρδη 7,8 δισ. ελβετικά φράγκα (8,5 δισ. δολάρια), από τα 8,08 δισ. φράγκα την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 30,71 δισ. από τα 29,28 δισ. φράγκα. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10,08 δισ., χαμηλότερα από τα 10,64 δισ. φράγκα πέρυσι. Η μετοχή της υποχωρεί περί το 0,40%.

Μικρή πτώση στα προ φόρων κέρδη εμφάνισε η Unilever το πρώτο μισό του 2021, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 42,68 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία λιανικής, που έχει στην ιδιοκτησία της επωνυμίες, όπως τα παγωτά Ben & Jerry's, τα σαπούνια Dove και τα καθαριστικά Cif, παρουσίασε προ φόρων κέρδη 4,37 δισ. ευρώ από τα 4,53 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 25,79 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο, εκ των οποίων τα 13,45 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, από τα 25,71 δισ. ευρώ πέρυσι. Η μετοχή στη Γερμανία υποχωρεί 3,86%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Roche: Μείωση στα κέρδη, παρά την αύξηση πωλήσεων, διατηρεί τις ετήσιες εκτιμήσεις

Unilever: Μικρή πτώση στα προ φόρων κέρδη το α' εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider