Roche: Μείωση στα κέρδη, παρά την αύξηση πωλήσεων, διατηρεί τις ετήσιες εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Roche: Μείωση στα κέρδη, παρά την αύξηση πωλήσεων, διατηρεί τις ετήσιες εκτιμήσεις
Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία εμφάνισε κέρδη 7,8 δισ. ελβετικά φράγκα από τα 8,08 δισ. φράγκα την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 30,71 δισ. από τα 29,28 δισ. φράγκα.

Μείωση εμφάνισαν τα κέρδη της Roche Holding AG για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά την ανάπτυξη των πωλήσεων, ενώ η εταιρεία επαναδιατύπωσε το outlook για το σύνολο της ετήσιας χρήσης.

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία εμφάνισε κέρδη 7,8 δισ. ελβετικά φράγκα (8,5 δισ. δολάρια), από τα 8,08 δισ. φράγκα την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 30,71 δισ. από τα 29,28 δισ. φράγκα. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10,08 δισ., χαμηλότερα από τα 10,64 δισ. φράγκα πέρυσι.

Οι πωλήσεις στο διαγνωστικό τμήμα αυξήθηκαν κατά 51%, λόγω της υψηλής ζήτησης για τεστ Covid-19 και την ισχυρή δυναμική στις εξετάσεις ρουτίνας, σύμφωνα με την εταιρεία. Συγκεκριμένα, τα τεστ Covid συνείσφεραν στον συνολικό τζίρο με πωλήσεις της τάξης των 2,5 δισ. ελβετικών φράγκων, ωστόσο αναμένεται πως στο δεύτερο εξάμηνο η ζήτηση θα συρρικνωθεί.

Αντίθετα, το φαρμακευτικό τμήμα, παρουσίασε πτώση των πωλήσεων κατά 3% το πρώτο εξάμηνο, έχοντας πληγεί από την πανδημία το πρώτο τρίμηνο, ακολουθούμενη από κάποια αύξηση το δεύτερο.

Τέλος, η Roche επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, λέγοντας ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων σε χαμηλό με μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν στο ίδιο πλαίσιο με τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider