Unilever: Μικρή πτώση στα προ φόρων κέρδη το α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unilever: Μικρή πτώση στα προ φόρων κέρδη το α' εξάμηνο
Η εταιρεία λιανικής, που έχει στην ιδιοκτησία της επωνυμίες, όπως τα παγωτά Ben & Jerry's, τα σαπούνια Dove και τα καθαριστικά Cif, παρουσίασε προ φόρων κέρδη 4,37 δισ. ευρώ.

Μικρή πτώση στα προ φόρων κέρδη εμφάνισε η Unilever το πρώτο μισό του 2021, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 42,68 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία λιανικής, που έχει στην ιδιοκτησία της επωνυμίες, όπως τα παγωτά Ben & Jerry's, τα σαπούνια Dove και τα καθαριστικά Cif, παρουσίασε προ φόρων κέρδη 4,37 δισ. ευρώ από τα 4,53 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 25,79 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο, εκ των οποίων τα 13,45 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, από τα 25,71 δισ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις τροφίμων και αναψυκτικών σημείωσαν άνοδο 8,1% και οι πωλήσεις προϊόντων προσωπικής περιποίησης αυξήθηκαν 4,5%.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε αύξηση των πωλήσεων το 2021 εντός του πολυετούς πλαισίου μας από 3% έως 5%, παρά τους πιο απαιτητικούς παράγοντες στο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Jope.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider