Ισχυρή άνοδος άνω του 4% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος άνω του 4% για το πετρέλαιο
Κέρδη άνω του 4% σημείωσαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, έπειτα από την ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι τα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 16 Ιουλίου.

Κέρδη άνω του 4% σημείωσαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, έπειτα από την ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι τα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 16 Ιουλίου, καταγράφοντας την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Αναλυτές της S&P Global Platts είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση 6,7 εκατ. βαρέλια, ενώ η American Petroleum Institute ανακοίνωσε αύξηση κατά 806.000 βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης πως τα αποθέματα αργού στο κέντρο Cushing, του Όκλαντ, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 36,7 εκατ. βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Το WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 3,10 δολάρια ή 4,6%, στα 70,30 δολάρια, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 1,3%. Παράλληλα, το Brent Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,88 δολάρια ή 4,2%, στα 72,23 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider