Eurobank Equities: Η «επόμενη ημέρα» της Alpha Bank - «Buy» και περαιτέρω re-rating

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Η «επόμενη ημέρα» της Alpha Bank - «Buy» και περαιτέρω re-rating
Θετική είναι η σύσταση της Eurobank Equities για το νέο business plan της Alpha Bank.

Θετική είναι η σύσταση της Eurobank Equities για το νέο business plan της Alpha Bank που προβλέπει RoTE κοντά στο 10% το 2024 λόγω της μείωση των NPEs και του CoR αλλά και της ισχυρής αύξησης της δανειοδοτικής της ικανότητας στα 10 δισ. ευρώ για το διάστημα 2021-2024.

Η χρηματιστηριακή θέτει σύσταση «buy» για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 1,32 ευρώ με ένα upside της τάεξως του 30% για του επόμενους 12 μήνες. Η τιμή προήλθε από την προσαρμογή της ΑΜΚ και του νέου σχεδίου της τράπεζας, αντικατοπρίζοντας εκτιμώμενο P/BV για το 2022 στο 0,56x. Η Eurobank Equities επισημαίνει πως το business plan της τράπεζας είναι ρεαλιστικό και αναμένει περαιτέρω re-rating με την εφαμορφή των δράσεων για την εξυγίανση του ισολογισμού.

Παράλληλα, η διοίκηση της τράπεζάς στοχεύει σε δείκτη NPE 7% έως το τέλος του 2022 και 2% έως το 2024, αυξάνοντας τις προγραμματισμένες συναλλαγές σε 8,1 δισ. ευρώ από 3,3 δισ. ευρώ στο παρελθόν, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Ο δείκτης CET 1 αναμένεται να υποχωρήσει στο 14% περίπου (FL CET περίπου 12%) στο τέλος του 2021 και να διαμορφωθεί στο 15,6% περίπου στο τέλος του 2024, πολύ πάνω από τις κανονιστικές απαιτήσεις, αφού ληφθεί υπόψη όλες οι κινήσεις ενίσχυσεις των κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ΑΜΚ ύψους 0,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider