«Ισχυρά» κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το «άλμα» στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ισχυρά» κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το «άλμα» στη Wall Street
Ανοδική πορεία χαράσσουν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διεθνώς το αρνητικό κλίμα λόγω της εξάπλωσης της Δέλτα δείχνει να υποχωρεί.

Ανοδική πορεία χαράσσουν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διεθνώς το αρνητικό κλίμα λόγω της εξάπλωσης της Δέλτα δείχνει να υποχωρεί, μετά και από μια «δυνατή» διαπραγμάτευση χθες στην Wall Street.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,89% στις 450,57 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 1,42% στις 6.978 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,57% στις 15.392 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,14% στις 6.419 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 1,37% στις 24.437 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 1,63% στις 8.494 μονάδες.

Mετά από το μεγάλο sell-off της Δευτέρας, οι αγοραστές επέστρεψαν δυναμικά σε Ευρώπη και Αμερική, με τον Dow Jones να κλείνει στις +550 μονάδες, ενώ ο Stoxx 600 έκλεινε την Τρίτη με άνοδο 0,52%.
Τα παραπάνω κέρδη ήταν μια επάνοδος από τις ισχυρές απώλειες, όταν ο φόβος πως η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλον τον κόσμο, ενδέχεται να καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη.

Σε εταιρικά νέα, τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Daimler ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με μια αύξηση των εσόδων 44% στα 43,5 δισ. ευρώ. Ο κατασκευαστής αναβάθμισε ελαφρά τις προσδοκίες για τα περιθώρια κέρδους στα φορτηγά και στα λεωφορεία της. Στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε μια αύξηση στα 5,19 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κέρδος σε αυτοκίνητα και βαν ήταν διψήφιο για τρίτο συνεχές τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας χάνει περί το 1%.

Αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε η SAP για το β’ τρίμηνο, καθώς «τα αποτελέσματα δείχνουν πως η μετάβαση στην τεχνολογία cloud συνεχίζει να είναι επιτυχής», σύμφωνα με αναλυτές της Jefferies. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 3%, στα 1,92 δισ. ευρώ. Τα έσοδα β’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,28 δισ. ευρώ, κοντά στις εκτιμήσεις του Bloomberg για 2,31 δισ. ευρώ. Η μετοχή της εταιρείας χάνει περί τα 4%.

Η Novartis ανακοίνωσε καθαρά έσοδα β’ τριμήνου ύψους 2,9 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας δήλωσε ότι τα κέρδη ανήλθαν σε 1,64 δολάρια ανά μετοχή με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες της Wall Street. Η φαρμακευτική εταιρεία σημείωσε έσοδα 12,96 δισ. δολαρίων κατά την ίδια περίοδο. Η μετοχή της Novartis στο Λονδίνο χάνει περί το 0,60%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Daimler: Μεγάλη άνοδος στα έσοδα β' τριμήνου

SAP: Αυξημένα έσοδα και κέρδη β' τριμήνου, με «όπλο» το cloud computing

Novartis: Ανώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα β' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider