Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές - Η προσοχή στην ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές - Η προσοχή στην ΕΚΤ
Ανάκαμψη για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηρίων, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες.

Ανοδικό κλείσιμο στη δεύτερη μέρα της εβδομάδας κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μένοντας μακριά από το ολικό «σβήσιμο» των ισχυρών απωλειών που κατέγραψαν τη Δευτέρα.

Με δεδομένο πως οι κινήσεις των επενδυτών ήταν προσεχτικές, φαίνεται πως δεν έχει υποχωρήσει η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως από τώρα το ενδιαφέρον των αγορών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μεθαύριο, Πέμπτη, και στις ανακοινώσεις για τις μελλοντικές κινήσεις της ευρωτράπεζας την ώρα που ενισχύονται οι φωνές για διατήρηση των υποστηρικτικών μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,52% στις 446.60 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 0,65% στις 3.954 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,54% στις 6.881 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,58% στις 15.220 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,81% στις 6.346 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,56% στις 24.100 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε άνοδο 0,68% στις 8.358 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της UBS έκλεισε την Τρίτη με κέρδη άνω του 5%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για το β' τρίμηνο του 2021.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Eletrolux έχασε άνω του 6% μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για την ίδια περίοδο που απογοήτευσαν τους αναλυτές, με τη διοίκηση της της ελβετικής επιχειρήσης λιανεμπορίου να αναθεωρεί προς τα κάτω το στόχο για την κερδοφορία στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider