«Υψηλές πτήσεις» στην Wall Street, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Υψηλές πτήσεις» στην Wall Street, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες
Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, άνοδος κοντά στις 600 μονάδες για τον Dow Jones. Η προσοχή στα αποτελέσματα της Netflix.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν στη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις ισχυρές χθεσινές απώλειες που προκλήθηκαν λόγω των ανησυχιών για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων εν μέσω τη εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα παγκοσμίως.

Στο επίκεντρο των επενδυτών, βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές, με την προσοχή να στρέφεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β' τριμήνου που θα κάνει αργότερα μέσα στην Τρίτη η Netflix.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 1,76% ή 598 μονάδες στις 34.560 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 1,55% ή 65 μονάδες στις 4.324 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,42% ή 203 μονάδες στις 14.478 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως για το κλείσιμο της Δευτέρας, ο Dow Jones έχασε άνω του 2%, ο S&P 500 άνω του 1,5% και ο Nasdaq άνω του 1%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ισχυρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της IBM, μετά από τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία και τα οποία έδειξαν σημαντικά αύξηση του τομέα υπηρεσιών της IBM, όπως και του κλάδου του cloud.

Μάκρο

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις ενισχύθηκαν κατά 6,3% έναντι ανόδου 3,6% τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 1,2%.

Ομόλογα

Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 1,7%, διευρύνοντας τη χθεσινή πτώση εν μέσω των φόβων για την πανδημία και τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διατηρείται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider