Πετρέλαιο: Παραμένουν οι εκτιμήσεις για «σφιχτή» αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Παραμένουν οι εκτιμήσεις για «σφιχτή» αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,78 δολάρια και το Brent στα 68,55 δολάρια.

Κάτω από τα 70 δολάρια εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή, ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» εξακολουθεί να απειλεί την παγκόσμια ζήτηση.

Τα 23 κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ + συμφώνησαν την Κυριακή να αυξήσουν την μηνιαία παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια από τον Αύγουστο. Η αύξηση της παραγωγής θα συνεχιστεί έως τον Σεπτέμβριο του 2022, με στόχο να επιστρέψουν στην αγορά συνολικές ποσότητες 6 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Παρά την πτωτική τάση των τιμών κατά το τελευταίο διήμερο, ορισμένες εταιρείες της Wall Street πιστεύουν ότι μια σφιχτή αγορά θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις τιμές. Η Credit Suisse αύξησε τις προβλέψεις της την Κυριακή το βράδυ και τώρα βλέπει τον Brent να διαμορφώνεται στα 70 δολάρια ανά βαρέλι το 2021 (από τα 66,50).

Η Citi εκτιμά ότι οι τιμές θα φθάσουν ακόμη πιο ψηλά, στα 85 δολάρια λόγω μιας πολύ δραστήριας καλοκαιρινής σεζόν.

Ακόμη και με τη μείωση της Δευτέρας, το WTI εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 38% εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες επανεκκινούν και καθώς οι παραγωγοί συνεχίζουν να ελέγχουν την προσφορά.

Tην Τρίτη το πρωί (11:47 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,78 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,54% και το Brent στα 68,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider