Διατηρείται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρείται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές
Διατηρείται η προσπάθεια ανάκαμψης στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ωστόσο έχουν περιορίσει τα πρωινά τους κέρδη. 

Διατηρείται η προσπάθεια ανάκαμψης στους ευρωπαϊκούς δείκτες, μετά τη χθεσινή «βουτιά» που τις οδήγησε στις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου τριμήνου, ωστόσο έχουν περιορίσει τα πρωινά τους κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 0,55%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,47%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,27%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,82%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινούνται στο +0,13% και 0,33% αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των αγορών συνεχίζουν να βρίσκονται οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα. Τα νέα κρούσματα αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κυρίως μεταξύ των νέων και των μη εμβολιασμένων ή των μερικώς εμβολιασμένων.

Στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα 30.000 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου, συμπαρασύροντας και τα άλλα κρυπτονομίσματα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, η αγορά έχασε σχεδόν 98 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο.

Το Bitcoin υποχωρεί 6,6% στα 29.732 δολάρια, ενώ το ether χάνει 9% και το XRP σχεδόν 10%, έπειτα από το μεγάλο sell-off εχθές στις αγορές. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο Dow Jones σημείωσε τη χειρότερη ημέρα του από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η UBS Group AG το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ενίσχυσε τα πάγιά της κατά 25 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενη τις «ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς και το κλίμα των επενδυτών», καθώς και τη «συνεχή δυναμική των ροών και όγκων» των συναλλαγών.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 63% και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,34 δισ. δολάρια, καθώς τα πάγια που επενδύθηκαν στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση παγίων αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στα περίπου 4,5 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά στις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου 3μηνου οι ευρωαγορές

Wall Street: Μαζικό sell-off λόγω της Δέλτα - «Βυθίστηκε» 700 μονάδες ο Dow

gazzetta
gazzetta reader insider insider