Wall Street: Μαζικό sell-off λόγω της Δέλτα - «Βυθίστηκε» 700 μονάδες ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μαζικό sell-off λόγω της Δέλτα - «Βυθίστηκε» 700 μονάδες ο Dow
Η συνεδρίαση της Δευτέρας καταγράφηκε ως η χειρότερη ημέρα από τον Οκτώβριο για τον Dow Jones, που «κατρακύλησε» πλέον των 700 μονάδων.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας καταγράφηκε ως η χειρότερη ημέρα από τον Οκτώβριο για τον Dow Jones, που «κατρακύλησε» πλέον των 700 μονάδων αλλά και για ολόκληρη την Wall Street που υποχώρησε κάτω από τους φόβους για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλο τον πλανήτη. Ο βιομηχανικός δείκτης ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να προσεγγίζει τις απώλειες 900 μονάδων, πριν καταφέρει τελικά προς το κλείσιμο να περιορίσει εν μέρει την πτώση.

Αναλυτικά, ο Dow Jones «βυθίστηκε» 725 μονάδες, ή 2,09%, στις 33.962 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,51% ή 65 μονάδες, στις 4.261 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,06% ή 152 μονάδες, στις 14.275 μονάδες.

Αυτόν τον μήνα, τα κρούσματα κορονοϊού ανέκαμψαν διεθνώς αλλά και στις ΗΠΑ ειδικότερα, κυρίως ανάμεσα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό. Κατά μέσο όρο καταγράφονται 30.000 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια σημαντική αύξηση από τις 11.000 κρούσματα ανά ημέρα, ένα μήνα πριν.

Την ίδια στιγμή, αναλυτές επισημαίνουν πως η καταναλωτική ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των προϊόντων, όπως και η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων ανάμεσα στους Αμερικάνους, αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στο καταναλωτικό κλίμα στους επόμενους μήνες, έστω κι αν αυξάνεται η απασχόληση και τα εισοδήματα.

Το κλίμα αντανακλάται και στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές την Δευτέρα να αγγίζει χαμηλό 5 μηνών, φτάνοντας στο 1,177%.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, με μικρές απώλειες μπήκε στην πρώτη μέρα των συνεδριάσεων της νέας εβδομάδας ο χρυσός, γράφοντας τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 0,3% ή 5,80 δολάρια στα 1.809 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε αισθητά την Δευτέρα κλείνοντας κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας έτσι τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από τον Σεπτέμβρη. Η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου έπεσε 5,39 δολάρια ή 7,5% κλείνοντας στα 66,42 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 4,97 δολάρια, ή 6,8%, στα 68,62 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητική εκκίνηση εβδομάδας για την τιμή του χρυσού

Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του αργού

Ομόλογα ΗΠΑ: Κοντά στο 1,27% το 10ετές

gazzetta
gazzetta reader insider insider