Στη «δίνη» της Δέλτα η Wall Street - «Ελεύθερη πτώση» ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «δίνη» της Δέλτα η Wall Street - «Ελεύθερη πτώση» ο Dow Jones
«Άγρια» καθοδική πορεία παίρνει στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Wall Street, εν μέσω ισχυρών απωλειών στα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία.

«Άγρια» καθοδική πορεία παίρνει στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Wall Street, εν μέσω ισχυρών απωλειών στα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία. Η αυξανόμενη αβεβαιότητα για την εξάπλωση της Δέλτα που «ναρκοθετεί» την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, οδηγεί τους επενδυτές σε sell-off στέλνοντας τον Dow Jones χαμηλότερα κατά 500 μονάδες.

Αναλυτικά, ο Dow Jones χάνει 2,95% ή 709 μονάδες, στις 33.978 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,80% ή 77 μονάδες, στις 4.251 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,69% ή 243 μονάδες, στις 14.182 μονάδες.

«Οδηγοί» στις απώλειες είναι οι κλάδοι που θα επωφελούνταν περισσότερο από ένα ευρύτερο και πιο διαρκές «άνοιγμα» της οικονομίας, όπως οι εταιρείες ταξιδιών και οι αεροπορικές εταιρείες, με την Royal Carribean και την United Airlines να χάνουν άνω του 4%.

Αυτόν τον μήνα, τα κρούσματα κορονοϊού ανέκαμψαν διεθνώς αλλά και στις ΗΠΑ ειδικότερα, κυρίως ανάμεσα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό. Κατά μέσο όρο καταγράφονται 30.000 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια σημαντική αύξηση από τις 11.000 κρούσματα ανά ημέρα, ένα μήνα πριν.

Την ίδια στιγμή, αναλυτές επισημαίνουν πως η καταναλωτική ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των προϊόντων, όπως και η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων ανάμεσα στους Αμερικάνους, αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στο καταναλωτικό κλίμα στους επόμενους μήνες, έστω κι αν αυξάνεται η απασχόληση και τα εισοδήματα.

Το κλίμα αντανακλάται και στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές την Δευτέρα να αγγίζει χαμηλό 5 μηνών, φτάνοντας στο 1,217%.

Σε εταιρικά νέα, στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία της προχωρά η Zoom Video Communications καθώς συμφώνησε να καταβάλει 14,7 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Five9. Η Zoom θα αξιοποιήσει τη μετοχή της που βρίσκεται σε άνοδο για να πληρώσει για τη συναλλαγή, καταβάλλοντας στους επενδυτές της Five9 0,5533 κοινές μετοχές κλάσης Α στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Κυριακή. Η μετοχή της Zoom, χάνει πλέον του 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα ΗΠΑ: Κοντά στο 1,27% το 10ετές

Zoom: Εξαγοράζει την Five9 αντί $14,7 δισ. στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider