Πτώση 300 μονάδων για τον Dow Jones - Έσπασε το σερί των 3 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 300 μονάδων για τον Dow Jones - Έσπασε το σερί των 3 εβδομάδων
Οι τρεις βασικοί δείκτες έσπασαν το ανοδικό σερί των τριών εβδομάδων που είχε προηγηθεί, με τον Dow να κλείνει με πτώση 0,52%, ο S&P 500 έχασε 0,97% και ο Nasdaq έπεσε 1,87% σε εβδομαδιαίο επίπεδο. 

Με σημαντικές απώλειες σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο επίπεδο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για τα στοιχεία του πληθωρισμού επισκίασαν τα ισχυρά αποτελέσματα των λιανικών πωλήσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,86% ή 34.687 μονάδες. Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,75% στις 4.327 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,8% στις 14.427 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες έσπασαν το ανοδικό σερί των τριών εβδομάδων που είχε προηγηθεί, με τον Dow να κλείνει με πτώση 0,52%, ο S&P 500 έχασε 0,97% και ο Nasdaq έπεσε 1,87% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Στα οικονομικά δεδομένα, αύξηση 0,6% κατέγραψαν σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο έναντι συρρίκνωσης 1,7% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο -0,3%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Moderna θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον S&P 500 από τις 21 Ιουλίου, σε συνέχεια της εξαγορές της Alexion από την φαρμακευτική εταιρεία.

Η υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων DiDi συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από την Κίνα, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε σειρά ελέγχων στα γραφεία της εταιρείας για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider