Αρνητικό «γύρισμα» στην Wall Street, παρά τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό «γύρισμα» στην Wall Street, παρά τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ
Προς αρνητικό κλείσιμο Παρασκευής οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones.

Αρνητικό γύρισμα σημειώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να φαίνεται πως «υποχωρούν» από την αισιοδοξία που δημιούργησαν νωρίτερα την Παρασκευή τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ και της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, στο Κογκρέσο τις προηγούμενες μέρες, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ακόμα, παραμένουν οι επιφυλάξεις για νέα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, με την κομητεία του Λος Άντζελες να ανακοινώνει χθες πως επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ακόμα για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,32% ή 111,33 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,27% ή 11,63 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,30% ή 42,9 μονάδες στις 14.500 μονάδες.

Μάκρο

Αύξηση 0,6% κατέγραψαν σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο έναντι συρρίκνωσης 1,7% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο -0,3%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Moderna θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον S&P 500 από τις 21 Ιουλίου, σε συνέχεια της εξαγορές της Alexion από την φαρμακευτική εταιρεία.

Η υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων DiDi συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από την Κίνα, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε σειρά ελέγχων στα γραφεία της εταιρείας για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider