Νευρικότητα στις ευρωαγορές, με φόντο στοιχεία, αποτελέσματα και Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στις ευρωαγορές, με φόντο στοιχεία, αποτελέσματα και Δέλτα
Νευρικά κινούνται την τελευταία ημέρα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν να αξιολογήσουν στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Νευρικά κινούνται την τελευταία ημέρα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν να αξιολογήσουν στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,18% στις 455.37 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,16% στις 7.023 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,15% στις 15.606 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,64% στις 6.451 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,07% στις 24.892 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει οριακά 0,01% στις 8.528 μονάδες.

Η περίοδος ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων ξεκινάει και για την Ευρώπη.

H αυστραλιανή Rio Tinto ανακοίνωσε ότι απέστειλε 76,3 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος από την περιοχή Pilbara της Αυστραλίας κατά το β’ τρίμηνο -μια μείωση της τάξης του 12%- ανεβάζοντας το α’ εξάμηνο στους 154,1 εκατομμύρια τόνους. Η Rio Tinto δήλωσε ότι αναμένει τώρα το 2021 οι οι ετήσιες εξαγωγές θα είναι στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους της προηγούμενης εκτίμησης των 325 εκατομμυρίων έως 340 εκατομμυρίων τόνων. Επίσης, αύξησε τις εκτιμήσεις της για το κόστος παραγωγής ολόκληρου του έτους. Η μετοχή της εταιρείας που διαπραγματεύεται στον DAX χάνει 0,69%,

Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Ericsson καθώς οι πωλήσεις του σουηδικού κολοσσού επηρεάστηκαν από τις εμπορικές κυρώσεις στην Κίνα, σημειώνοντας μεγάλη πτώση, ύψους 290 εκατ. δολαρίων, που είναι και η πρώτη πτώση εδώ και 3 χρόνια.

Σημειώνεται πως το 10% των ετήσιων εσόδων της εταιρείας προέρχονται από την Κίνα.

Μάκρο

Υπό του 2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε ετήσιο επίπεδο ανήλθε στο 1,9% από το 2% στην αρχική μέτρηση, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξάλλου, το πτωτικά κινήθηκε σε μηνιαίο βαθμό το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Ευρωζώνης για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η εξάπλωση της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζει να βαραίνει στο επενδυτικό κλίμα, καθώς πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αναγκάζονται να επιβάλλουν και πάλι περιορισμούς, ενώ η Βρετανία παίρνει το ρίσκο να άρει όλα τα μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rio Tinto: Μειωμένες οι αποστολές σιδηρομεταλλεύματος κατά 12% το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider