Ο κλάδος της ενέργειας «βύθισε» τις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση κοντά στο 1% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κλάδος της ενέργειας «βύθισε» τις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση κοντά στο 1% για τον Stoxx 600
Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,95% στις 456.20 μονάδες. 

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον κλάδο της ενέργειας να παρασύρει πτωτικά τους βασικούς δείκτες , με φόντο την πτωτική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κοντά στο 1%, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να βυθίζονται κατά 2,7%, καθώς το καρτέλ πετρελαιοπαραγωγικών χωρών OPEC+ και η Ρωσία, μέσω των αντίστοιχων υπουργών Ενέργειας τους, προσπαθούν από την περασμένη Παρασκευή να διαπραγματευτούν νέα όρια στην παραγωγή πετρελαίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,95% στις 456.20 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 1,12% στις 7.012 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX γράφει απώλειες 1,01% στις 16.629 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 διολισθαίνει 0,99% στις 6.493 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 1,27% στις 24.875 μονάδες.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών βρέθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης εξάπλωσης του κορονοϊού στην οικονομία, όπως αυτά από τα Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει και η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας -από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ευρωπαϊκών χωρών- για το β' τρίμηνο, με τα στοιχεία του Πεκίνου να κυμαίνονται υπό τον εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - ΗΑΕ στον OPEC+ και οι αλλαγές στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider