Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
13-07-2021 | 10:34

«Άπνοια» στις ευρωαγορές εν αναμονή τραπεζικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
«Άπνοια» στις ευρωαγορές εν αναμονή τραπεζικών αποτελεσμάτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1% στις 460,37 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,08% στις 15.776 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,05% στις 6.555 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 7.129 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 0,85%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο -0,26%.

Σήμερα ξεκίνησε στις ΗΠΑ η περίοδος ανακοίνωσης των τραπεζικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου, με τις JPMorgan και Goldman Sachs να ανακοινώνουν πριν την εκκίνηση των συναλλαγών της Wall Street. Οι τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν διπλασιασμό κερδών, μετά την αύξηση κατά 138% που γνώρισε ο κλάδος στο α' τρίμηνο. Ευρύτερα ο S&P 500 αναμένεται να δει την ισχυρότερη άνοδο κερδών από το δ' τρίμηνο του 2009.

Στην Ευρώπη, έλαβε σήμερα χώρα το Ecofin όπου εγκρίθηκαν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα νέα για τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε τη Δευτέρα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσβάλλονται από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται σε κάποια μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα εκεί που τα ποσοστά εμβολιασμών είναι χαμηλά και η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη δέλτα εξαπλώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.