Binance: Οι ανταγωνιστές της ευνοούνται από το «χτύπημα» της βρετανικής κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Οι ανταγωνιστές της ευνοούνται από το «χτύπημα» της βρετανικής κυβέρνησης
Η κίνηση της Βρετανίας να μπλοκάρει το Binance ενισχύει τα ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τα οποία ανέφεραν πρόσφατη αύξηση νέων χρηστών στη χώρα.

Η κίνηση της Βρετανίας να μπλοκάρει το Binance ενισχύει τα ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τα οποία ανέφεραν πρόσφατη αύξηση νέων χρηστών στη χώρα.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς ανακοίνωσε πρόσφατα το «χτύπημα» στην Binance, την κορυφαία εταιρεία κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από την σκοπιά του όγκου συναλλαγών, απαγορεύοντας στην εταιρεία την εκτέλεση δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Binance απέσυρε την αίτησή της να εγγραφεί ως αδειοδοτημένη εταιρεία κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο λόγω του ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανέφερε ο παρατηρητής των αγορών.

Ενώ η Binance επιτρέπεται τεχνικά να συνεχίσει να προσφέρει συναλλαγές κρυπτογράφησης στη Βρετανία, διατάχθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές να προσθέσουν μια ειδοποίηση στον ιστότοπο της λέγοντας ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένη να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από την πλευρά της, η Binance δήλωσε ότι τα μέτρα στοχεύουν μόνο την θυγατρική της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Binance Markets Limited, και δεν θα έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στη χώρα από την Binance.com.

Ωστόσο, μετά τους περιορισμούς από την επιτροπή, η Binance υπέστη επιπλέον πλήγματα στη Βρετανία. Οι πελάτες δεν μπόρεσαν προσωρινά να πραγματοποιήσουν συναλλαγές λόγω προβλήματος με το σύστημα πληρωμών του Ηνωμένου Βασιλείου, Faster Payments. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα Barclays έχει εμποδίσει τους πελάτες της να στέλνουν πληρωμές προς το site κρυπτονομισμάτων.

Τα δεινά της Binance στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν ευνοϊκά για τους ανταγωνιστές της, ωστόσο, μερικοί από τους οποίους έχουν δει τον αριθμό των χρηστών να διπλασιάζεται από την ανακοίνωση των κυρώσεων της επιτροπής.
«Βλέπουμε αύξηση των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να κάνουμε αλλαγές στο μάρκετινγκ», δήλωσε στο CNBC ο Julian Sawyer, Διευθύνων Σύμβουλος του Bitstamp στο Λουξεμβούργο.

Από την Τρίτη, η Bitstamp δει τους πελάτες της να αυξάνονται κατά 138% από τότε που η επιτροπή εξέδωσε την ειδοποίησή της για το Binance στις 25 Ιουνίου.
«Νομίζω ότι είναι μια πτήση προς την ασφάλεια», πρόσθεσε ο Sawyer. «Εάν σας πουν ότι η τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε είναι λιγότερο ασφαλής, μεταφέρετε τα χρήματα σας και τα μετακινείτε στην επόμενη τράπεζα που είναι εξαιρετικά ασφαλής».

Εν τω μεταξύ, το ανταλλακτήριο Kraken με έδρα τις ΗΠΑ επίσης επωφελήθηκε.

«Το ποσοστιαίο μερίδιο στις νέες εγγραφές από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διπλασιαστεί περίπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με τις εγγραφές στις άλλες κορυφαίες αγορές για το Kraken», δήλωσε εκπρόσωπος του στο CNBC.
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, είναι μία από τις λίγες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα των εγγεγραμμένων εταιρειών crypto.

«Έχουμε δει τεράστια αύξηση χρηστών καθώς οι καταναλωτές κοιτάζουν προς εγκεκριμένες εταιρείες όταν μπαίνουν στην αγορά», δήλωσε ο Blair Halliday, επικεφαλής της Gemini στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider