Κέρδη στη Wall Street, με «αέρα» από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, με «αέρα» από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Προς νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq για το τέλος της εβδομάδας.

Με «πάτημα» τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, οι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν με κέρδη την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να θέτουν βάσεις για νέα ιστορικά υψηλά.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών και τα απογοητευτικά στοιχεία του Μαΐου, δείχνοντας σημάδια στέρεας ανάκαμψης για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης επί αμερικανικού εδάφους.

Ωστόσο, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου επαναφέρουν τις ανησυχίες για νέο κύμα περιοριστικών μέτρων, με πρώτα «θύματα» ενδεχόμενων νέων μέτρων να είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% ή 2,24% στις 34.639 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,22% ή 9,44 μονάδες στις 4.329 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,57% ή 82,6 μονάδες στις 16.602 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντικότατη αύξηση σημείωσε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, εκτός του αγροτικού κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 850.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 583.000 τον Μάιο και αντί για 720.000 θέσεις που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το ποσοστό της ανεργίας ανέβηκε στο 5,9% από 5,8% του Μαΐου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 5,6%.

Εξάλλου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ενισχύθηκε στα 71,2 δισ. δολάρια τον Μάιο έναντι 69,1 δισ. δολαρίων τον Μάιο και αντί μέτρησης 71,3 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα μετά από άνοδο 0,4% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,6% από 1,9% τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider